niedziela, 3 lipca 2011

JAJKA FASZEROWANE

Ugotować jaja na twardo i obrać. Każde jajko przeciąć na połowę, usunąć żółtko, a w jego miejsce nałożyć farsz.

FARSZ:

szynkowy:  szynkę drobniutko pokroić, wymieszać z żółtkiem i majonezem, doprawić do smaku.

majonezowy:  utrzeć 2 ugotowane na twardo żółtka z 2 łyżkami majonezu i dodać posiekany szczypiorek.

mięsny: mięso zemleć w maszynce, przyprawić, dodać chrzan i majonez

paprykowy: bardzo drobno posiekać ogórek, pół czerwonej papryki, pomidora i kawałek pora - wymieszać wszystko z majonezem i doprawić

rybny: dwa żółtka dodać do sardynek lub szprotek z puszki, dodać łyżkę majonezu, przyprawić.

1 komentarz:

  1. Jako przekąski nadają się idealnie (http://smierc.org)

    OdpowiedzUsuń