SKŁADNIKI:
4 piersi z kurczaka
4 plastry boczku
mała cukinia
0,5 kg pieczarek
czerwona i żółta papryka
sól, pieprz
ząbek czosnku
4 łyzki oliwy
po kilka gałązek świeżej natki i tymianku
15 dag pomidorów koktajlowych
Piersi umyć, przykryć folią spożywczą, lekko rozbić. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki obrać, przekroić na pół. Paprykę spażyć i pokroić w paski. Czosnek posiekać. Startą cukinię wymieszać z czosnkiem i natką, przyprawić solą i pieprzem. Masę równomiernie rozsmarować na każdym plasterku kurczaka, na środku ułożyć paski papryki. Sciśle zwinąć w roladkęKażdą owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłozyć pomidorkami, pieczarkami i gałązkami tymianku. Skropić oliwą. Piec ok. 40 min. wtemp. 180 C.
Pyszne roladki polecam gorąco (http://smierc.org)
OdpowiedzUsuń