SKŁADNIKI:
kg filetów rybnych
5 marchwi
2 pietruszki
seler
cebula
4 łyzki koncentratu pomidorowego
liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
bulion z kostki,olej
Warzywa obrać. Cebulę drobno posiekać, resztę warzyw zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę , dodać warzywa, koncentrat, przyprawy. Dolać wodę i dusić ok. 20 min. Filety obtoczyć w mące . Zrumienić rybę z obu stron, zdjąć z patelni, skropić sokiem z cytryny. Do wyparzonych słoików nałozyć na przemian usmażone filety i porcję gorącego sosu. Pasteryzować ok. 5 min., ostudzić. Przechowywać w lodówce.
Witam, Ile wytrzyma taka ryba w słoiku w lodówce zamknięta i po otwarciu?
OdpowiedzUsuńdopóki nie wybuchnie? ;)
OdpowiedzUsuńCzy można pasteryzowac?
OdpowiedzUsuń