czwartek, 19 maja 2011

BIGOS Z KABACZKA

SKŁADNIKI:
2-3 duże kabaczki
3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
2-3 ogórki zielone
2-3 pomidory
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, kostka rosołowa


Kabaczek obieramy, przekrajamy na pół i wyciągamy z środka miąższ. Następnie kroimy na kawałeczki. Paprykę spażamy w goracej wodzie i kroimy na kawałki, to samo robimy z pomidorami. Ogórki obieramy i kroimy na kawałki. Pokrojony kabaczek, ogórki i paprykę wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól do smaku oraz kostkę rosołową. Tak gotujemy ok. 20 min.Podlewamy odrobiną wody. Jak jest już miękkawe dodajemy pomidory i 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Gotujemy jeszcze z 5-10 min.
Tak ugotowany bigos można podawać z ryżem.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz