Składniki:
80dkg mąki
6 jaj
2 margaryny
3 lub 4 łyżki kakao
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 olejek zapachowy
2 szklanki cukru
polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Z mąki, żółtek, proszku i margaryny zagnieść ciasto . Podzielić na 3 części jedną część wyrabiamy z kakaem. Wszystkie ułożyć w zamrażarce, gdy skostnieje zetrzeć na tarce. Z białek, cukru i zapachu ubić pianę.
Kolejność układanych warstw:
*jasna
*ciemna
*piana
*jasna
*polewa czekoladowa
Wszystko zapiekamy w temp. 180 C około 40 minut
80dkg mąki
6 jaj
2 margaryny
3 lub 4 łyżki kakao
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 olejek zapachowy
2 szklanki cukru
polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Z mąki, żółtek, proszku i margaryny zagnieść ciasto . Podzielić na 3 części jedną część wyrabiamy z kakaem. Wszystkie ułożyć w zamrażarce, gdy skostnieje zetrzeć na tarce. Z białek, cukru i zapachu ubić pianę.
Kolejność układanych warstw:
*jasna
*ciemna
*piana
*jasna
*polewa czekoladowa
Wszystko zapiekamy w temp. 180 C około 40 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz