niedziela, 15 maja 2011

CIASTO BUDYNIOWE


CIASTO:
2 szklanki maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 całe jajka
1 żółtko

MASA BUDYNIOWA:
litr mleka
3 budynie czekoladowe

MASA SEROWA:
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
4 serki waniliowe lub 1/2 kg sera białego
3 jajka
białko
budyń śmietankowy

Ciasto zagnieść i włożyć do blachy. Ugotować budyń czekoladowy i równo rozłożyć na ciasto. Zostawić do przestudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale mieszając dodawać na przemian ser i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek .Równo rozłożyć na zimnym budyniu.





Piec 40 min. w temperaturze 180C (PIEKARNIK NAGRZANY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz