SKŁADNIKI:
4 jaja
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Z tych składników utrzepać biszkopt.
2 szklanki maki pszennej
3/4 szklanki cukru
15 dag margaryny
2 łyzeczki miodu
całe jajko
łyzeczka płaska sodki
Z tych składników upiec dwa cieńkie placki kruche.
MASA DO PRZEŁOŻENIA PLACKÓW
litr mleka
3/4 szklanki cukru
paczka margaryny
2 łyżki maki pszennej
2 łyzki maki ziemniaczanej
Z litra mleka odlać szklankę. Resztę mleka zagotować z cukrem i margaryną. W zimnej szklance mleka rozpuścić mąkę i wlać na wrzątek i zagotować. Gorący budyń rozkładać na placki.
Spód ciasta- kruche ciasto na nie budyń
Na budyń kładziemy biszkopt
Na biszkopt budyń
Na wierzch kruche.
Polać polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz