SKŁADNIKI:
20 dag mąki
szklanka mleka
2 jajka
olej sczypta soli
FARSZ:
3-4 jajka
cebula
10 dag żółtego sera
po szczypcie soli, papryki, pieprzu
łyżeczka oleju
Przygotować ciasto naleśnikowe z mąki, mleka, szczypty soli oraz szklanki wody. Odstawić na pół godz., by mąka spęczniała, następnie na rozgrzanym oleju usmażyć cienkie naleśniki.
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek, rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać wraz ze startym żółtym serem do masy jajecznej. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Masę wyłożyć na naleśniki, zawinąć, krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej, po czym usmażyć na rumiano.
20 dag mąki
szklanka mleka
2 jajka
olej sczypta soli
FARSZ:
3-4 jajka
cebula
10 dag żółtego sera
po szczypcie soli, papryki, pieprzu
łyżeczka oleju
Przygotować ciasto naleśnikowe z mąki, mleka, szczypty soli oraz szklanki wody. Odstawić na pół godz., by mąka spęczniała, następnie na rozgrzanym oleju usmażyć cienkie naleśniki.
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek, rozdrobnić widelcem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać wraz ze startym żółtym serem do masy jajecznej. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Masę wyłożyć na naleśniki, zawinąć, krokiety obtoczyć w jajku i bułce tartej, po czym usmażyć na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz