środa, 22 czerwca 2011

SNIKERS

CIASTO BISZKOPTOWE:

8 jajek
szklanka cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Ciasto upiec i przekroić na pół.

CIASTO ORZECHOWE:

5 białek + 3/4 szklanki cukru-  ubić
łyżka miodu
łyżka maki pszennej
łyżka mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
25 dkg posiekanych orzechów włoskich

Piec 30 min.

MASA:
5 żółtek
2 szklanki mleka + 3 budynie waniliowe lub śmietankowe
szklanka cukru
30 dkg margaryny

Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać po jednym żółtku, a na koniec dodawać po łyżce przestudzonej masy budyniowej. Podzielic na 2 części do jednej dodać kakao.

Układać od dołu:
ciasto biszkoptowe
masa biała
ciasto orzechowe
masa ciemna
polewa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz