CIASTO BISZKOPTOWE:
8 jajek
szklanka cukru
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Ciasto upiec i przekroić na pół.
CIASTO ORZECHOWE:
5 białek + 3/4 szklanki cukru- ubić
łyżka miodu
łyżka maki pszennej
łyżka mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
25 dkg posiekanych orzechów włoskich
Piec 30 min.
MASA:
5 żółtek
2 szklanki mleka + 3 budynie waniliowe lub śmietankowe
szklanka cukru
30 dkg margaryny
Utrzeć margarynę z cukrem, dodawać po jednym żółtku, a na koniec dodawać po łyżce przestudzonej masy budyniowej. Podzielic na 2 części do jednej dodać kakao.
Układać od dołu:
ciasto biszkoptowe
masa biała
ciasto orzechowe
masa ciemna
polewa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz