środa, 22 czerwca 2011

PASZTET DROBIOWY

SKŁADNIKI:
2 kg piersi z kurczaka
15 dkg wątróbki drobiowej
2 kostki masła
4 żółtka 2 całe jajka
2 bułki kajzerki
czosnek
sól, pieprz
1 i 1/2 pieczarek przesmażyć-  można dodać

Na roztopione masło włożyć piersi pokrojone w kostkę, dodać czosnek i przyprawy do smaku. Przesmażyć, aż będą miękkie. Wyjąć przesmażyć wątróbki. Wyjąć przesmażyć pokrojone pieczarki. Bułki namoczyć w ciepłej pozostałości po smażeniu. Wszystko przekręcić 2 razy. Wystudzić, wymieszać razem, dodać żółtka, jajka i pozostałe masło ze smażenia, doprawić do smaku. Foremkę wtsmarować masłem i posypać bułką.
Piec ok. godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz