SKŁADNIKI:
200 g maki
5 łyżek cukru
100 g masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
2 łyzki wody
szczypta soli
MASA ORZECHOWA:
100 g posiekanych orzechów
100 g posiekanych migdałów
4 łyżki masła
3 łyżki miodu
100 g cukru
100 g czekolady
Wszystkie składniki ciasta razem połączyć i wyrobić, można zmiksować. Ciasto wyłożyć na blaszkę i w temp. 200 C. podpiec 10 min. Przygotowanie masy: cukier, masło skarmelizować, dodać miód, bakalie. Posmarować ciasto masą i piec 15 min. w temp. 200 C.
200 g maki
5 łyżek cukru
100 g masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
2 łyzki wody
szczypta soli
MASA ORZECHOWA:
100 g posiekanych orzechów
100 g posiekanych migdałów
4 łyżki masła
3 łyżki miodu
100 g cukru
100 g czekolady
Wszystkie składniki ciasta razem połączyć i wyrobić, można zmiksować. Ciasto wyłożyć na blaszkę i w temp. 200 C. podpiec 10 min. Przygotowanie masy: cukier, masło skarmelizować, dodać miód, bakalie. Posmarować ciasto masą i piec 15 min. w temp. 200 C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz