SKŁADNIKI:
śmietana 12%
200g sera pleśniowego naturalnego
2,5 litra rosołu lub bulionu na kostach rosołowych
4,5 łyżki mąki pszennej
1 marchewka
1 pietruszka
kilka listków natki pietruszki
Przygotowanie:
Ser pleśniowy ucieramy blenderem lub mikserem na jednolita masę (możemy też ser zamrozić i zetrzeć na tarce), następnie śmietanę i mąkę miksujemy razem do uzyskania konsystencji bez grudek dodajemy jedną szklankę wrzącego rosołu do zmiksowanej mąki i śmietany i dokładnie mieszamy. Zmiksowany ser wrzucamy do gotującego się rosołu i gotujemy mieszając około 5 minut, nastepnie dodajemy marchew pokrojoną w plastry wraz z korzeniem pietruszki. Wszystko zatrzepujemy masą ze śmietany i mąki i gotujemy mieszając co jakiś czas 15 minut. Gotową zupą(kremem) możemy polać makaron i posypać natką. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz