piątek, 24 czerwca 2011

MIGDAŁOWIEC

SKŁADNIKI:
2 duże paczki herbatników
,, krówka" w puszce
2 łyżki cukru pudru
płatki migdałowe
0,5 litra śmietany

3/4 litra mleka
3/4 szklanki cukru
szklanka maki pszennej
jajko
łyżka mąki ziemniaczanej
25 dag masła

Odlac szklanke mleka i wymieszać z mąką pszenną, ziemniaczaną i jajkiem. Resztę mleka zagotować z cukrem. Po zagotowaniu mleka dodać rozrobioną mąkę z mlekiem i  ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z masłem.
Płatki migdałów podpiec na złoto na suchej patelni.

Warstwy od dołu:
herbatniki
budyń
herbatniki
krówka
herbatniki
bita śmietana
migdały

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz